Zvěte si domů pojištěné řemeslníky!

Prasklý ventil dodavatele

Potřebujete doma či na chalupě něco opravit, postavit, zrekonstruovat nebo upravit? Pokud nejste příliš manuálně zruční, pak si na to nejspíš pozvete nějakou firmu nebo řemeslníka. Jste si ale opravdu jisti, že víte, koho si domů zvete a že Vám nemůže způsobit nějaké škody?

Abyste nesplakali nad korunou ušetřenou díky levnému řemeslníkovi, nezapomeňte se ho zeptat, jestli má pojištění odpovědnosti za škody způsobené při své činnosti. Podívejte se po svém domě, bytě nebo chalupě a zamyslete se nad tím, co cenného Vám může rozbít či zničit. Věřte, že nehoda není náhoda a jen čeká na vhodnou příležitost. Elektrikář při cestě pro kleště zakopne a shodí Vám zbrusu novou vysněnou televizi, na kterou jste šetřili rok. Rázem máte škodu 30 000 Kč. Nebo istalatér špatně namontuje ventil, který Vám v noci upadne, a voda hezky pod tlakem vytéká po celém Vašem domě a ničí vše, co jí přijde do cesty. Dřevěné podlahy, koberce, omítky, nábytek, elektrické spotřebiče  Vám pomohou ke škodě v rozmezí 100 – 300 000 Kč. Existují stovky variant náhlých nečekaných událostí,  které mohou díky řemeslníkům nastat. Opravdu s nimi chcete řešit, do kolika let Vám to splatí a zda vůbec? Opravdu chcete žít bez svého vybavení, protože sami na nové nemáte? Pokud ne, tak se každé firmy nebo řemeslníka zeptejte, zda a jak jsou pojištěni. Dejte pak přednost těm, kteří jsou zodpovědní a nespoléhají na to, že se nic nestane.

Štítky: , ,

Jeden komentář k článku “Zvěte si domů pojištěné řemeslníky!”

  1. Máchová napsal

    Pojištění odpověnosti – odmítnutí plnění.
    Dobrý den,
    vytopila jsem si celý byt a také nebytové prostory pod ním. Příčinou je prasklá hadička od kuchyňského dřezu, která nebyla 9 let vyměněna. Jsem pojištěna u Generali a ta proplatila veškeré opravy v mém bytě bez problémů. Nyní ale s nimi řeším pojištění odpovědnosti. Neboť pojišťovna domu na mne uplatňuje tzv. regresní nárok na škodu, kterou jsem způsobila v nebytových prostorech. Generali odmítá regresní plnění z důvodu, že za vzniklou škodu nemohu, ačkoliv jejich likvidátor písemně potvrdil, že s regresním plněním počítají. Nyní si to ale rozmysleli a nic proplatit nechtějí. Nyní se pojišťovny dohadují zda za to můžu nebo nemůžu přičemž já jsem v tom jak míček na ping pong. Pojišťovna domu mne dá k soudu za náhradu vzniklé škody, co potom? Soud uzná zda jsem vina nebo ne a tím pádem za má Hasičská pojišťovna nárok na náhradu škody a tím pádem do Generali z mé pojistky nebo ne? Můžu být nějak poškozena já?
    děkuji za vaši odpověď
    Linda Máchová

 

Přidat komentář